Over dansvoorstelling : Alexander Vantournhout

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

02 mrt

dansvoorstelling : Alexander Vantournhout

we gaan naar de bijzonder boeiende dansvoorstelling van Roeselarenaar Alexander Vantournhout, een mix van dans, acrobatie en circus.

zaterdag 2 maart 2024 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Alexander Vantournhout (Roeselare, 1989) studeerde in Brussel aan ESAC (Ecole Supérieure des Arts du Cirque) en verdiepte er zich in rad, jongleren en acrobatie om zich vervolgens toe te leggen op een dansstudie aan P.A.R.T.S. (Performing Arts Research and Training Studios). Zijn bewegingstaal wordt beïnvloed door danstechnieken, gevechtskunst, circus, yoga, anatomie en de dierenwereld. Twee constanten in zijn artistiek parcours zijn de zoektocht naar het creatief en kinetisch potentieel van het lichaam en het onderzoek naar de vele aspecten van de relatie tussen kunstenaar en object.
Op de tonen van experimentele rockmuziek onderzoeken acht acrobaat-dansers, de limieten die een verticaal speelvlak met zich meebrengt. Wat als een hoge muur het podium in twee snijdt en de overgebleven ruimte eigenlijk te klein is voor acht dansers? Is de muur dan een obstakel of creëert die juist nieuwe mogelijkheden?  Terwijl in vorige choreografieën de vloer telkens een prominente rol kreeg, wordt nu de dialoog aangegaan met verticaliteit. 
Met ‘Foreshadow’ zet Roeselarenaar Alexander Vantournhout een nieuwe stap in zijn onderzoek naar de relaties tussen zwaartekracht, beweging en ruimtelijkheid door de achterwand van het theater op de voorgrond te plaatsen. 

3 img11793_orig

Prijzen

Ticket Prijs
Standaard € 22,00

Voor deze wervelende voorstelling hebben we kaarten ter beschikking. Wie het graag wil meemaken kan die bestellen bij bestuurslid Bart Claeys, via mail: bartclaeys66@gmail.com of telefonisch: 0476/30 63 24. Kaarten kosten 22 euro

Labels: Activiteit