Een succesvol weekend afgerond !

Een succesvol weekend afgerond !

op 10 oktober 2022 om 10:00

Met Tom Naegels op donderdag 6 oktober en 'Vers Geperst' op 9 oktober had onze afdeling een druk weekend.
Maar er was een voortreffelijke lezing én veel volk op 'Vers Geperst', we kunnen dus tevreden terugblikken.

IMG_7233Vers Geperst 2Tom Naegels 1Tom Naegels 2Donderdagavond 6 oktober hadden we auteur Tom Naegels te gast die zijn bekroonde boek 'Nieuw België - een migratiegeschiedenis' kwam voorstellen. Een veertigtal aanwezigen genoten van zijn bijzonder interessante uiteenzetting, die de migratie na de tweede wereldoorlog beschreef.
Zondag hadden we dan 'Vers Geperst' , dé gelegenheid om kennis te maken met het Davidsfonds boekenaanbod én de kans om het lidmaatschap te vernieuwen. Er moest heel wat info gegeven worden over de vernieuwde lidmaatschapsformule die gepaard gaat met een doorgedreven digitalisering, maar er kwam veel volk opdagen dat met veel goesting werd geholpen door de mensen van het bestuur.
De gezellige drukte werd even onderbroken door Karel De Roy, Nederlands auteur die zijn boek kwam voorstellen. Hij werd kort na Wereldoorlog II in Lichtervelde geboren en had nog heel wat anekdotes uit zijn vroege kinderjaren te vertellen. 

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit