Succesvolle Nacht van de Geschiedenis

Succesvolle Nacht van de Geschiedenis

op 9 november 2022 om 14:24

Een goed gevulde foyer voor de lezing van professor Maximiliaan Martens met als titel ' Van Eyck, een optische revolutie'

NvdG 2022

Het thema voor onze Nacht van de Geschiedenis was dan wel niet vanzelfsprekend, toch vonden heel wat leden van Davidsfonds Lichtervelde en de Heemkundige Kring, de weg naar OC De Schouw.
Professor Martens, verbonden aan de Universiteit Gent als specialist in de kunst van de Lage Landen in de 15° en 16° eeuw, was mede-curator van de grote Van Eyck tentoonstelling in Gent in 2020.
Een specialist ter zake dus.
In een boeiende lezing schetste hij met mooi beeldmateriaal hoe Jan Van Eyck een uitzonderlijk schilder is geweest met een diepgaande kennis van de wetenschap van zijn tijd.
Als we daar als Vlaming niet trots op kunnen zijn!
Veel lovende commentaren achteraf bij de aanwezigen, zodat we met tevredenheid kunnen terugkijken op onze 'Nacht'.
We ronden ons programma 2022 af met het bijwonen van het concert van de Rotterdamse Philharmonie in Brugge op 26 november en op 8 december hebben we niemand minder dan filosofe Tinneke Beeckman te gast voor een 'filosofische' babbel. U krijgt nog meer info over deze twee activiteiten doorgestuurd.

Labels: Cultuurregio Schatlas | vensters Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit