Geslaagde Toast Literair

Geslaagde Toast Literair

Davidsfonds Lichtervelde zet het werkjaar goed in

op 22 januari 2023 om 17:09

Zondag laatst, 22 januari, nodigde Davidsfonds Lichtervelde de leden uit voor 'Toast Literair'.
Het was even bang afwachten wat de opkomst zou zijn na enkele coronajaren en de vernieuwde lidmaatschapsformule, maar met een 80-tal deelnemers die kwamen meegenieten, kon het bestuur meer dan tevreden zijn.

Het programma zag er dan ook veelbelovend uit.
Er was de huldiging van de winnaars van de Junior Journalist-wedstrijd, een optreden van 'Allemaal Brel', een voorstelling van het jaarprogramma en een nieuwjaarsreceptie.
Rond het thema 'Helden' hadden de leerlingen van de Lichterveldse Middenschool mooie verhalen neergepend, de winnaars waren dit jaar Warre Devos,hij won de wedstrijd, op de tweede plaats Tille Steen en als derde eindigde Colin Couckuyt. De drie laureaten kregen een mooi boekenpakket aangeboden.

Daarna volgde het optreden van 'AllemaalBrel', twee mannen uit het verre Duffel die het repertoire van Jacques Brel op een schitterende manier vertolkten. Een staande ovatie was hun deel!

Het nieuwe jaarprogramma werd dan nog voorgesteld, gevolgd door een uitgebreide receptie. Een mooie start dus van het nieuwe werkjaar.

IMG_0197

IMG_0212

Labels: Cultuurregio Schatlas | vensters Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit