Terug Davidsfonds Academie in Lichtervelde

Terug Davidsfonds Academie in Lichtervelde

een aantrekkelijke cursus vol muziek

op 31 januari 2023 om 10:41

Op drie zaterdagen van de maand maart komt Klara coryfee Liesbeth Vereertbrugghen
naar Lichtervelde met een cursus rond het thema 'Over zwanen, rozen en stilte...tijdloze symbolen in kunst en muziek'

De mysterieuze uitstraling van een zwaan heeft haar door de eeuwen heen een archetypische status gegeven. De zwaan als betoverde prins of prinses, als geheimzinnige ridder, als prototype van een engel, als vermomde god of als een schitterend sterrenbeeld, het zijn maar enkele van haar vele verschijningsvormen.

Al voor onze tijdrekening kreeg de roos een aparte status. Deze sterke bloeier, innemend van schoonheid, bedwelmend van geur en erg gewild om haar medicinale eigenschappen, is al eeuwen de lieveling van goden, heiligen, helden, kunstenaars, alchemisten, esoterische broederschappen, verliefden, mannen, vrouwen, gewone stervelingen.  

Muziek uit middeleeuwen en renaissance wordt vaak geassocieerd met stilte en verstilling, met sereniteit en ingetogenheid. Het is muziek die de tijd neemt, maar ons ook tijd teruggeeft… Welkom in de wereld van verbluffend en ontroerend vakmanschap.

In drie opeenvolgende zaterdagen geeft musicologe en Klaraproducer Liesbet Vereertbrugghen tekst, beeld en muziek bij deze drie thema’s.

EXTRA (facultatief): Op zaterdag 1 april ga je met Liesbet Vereertbrugghen op zoek naar zwanenverhalen in Brugge. Praktische afspraken voor deze 'zwaanzinnige' wandeling worden tijdens de cursus gemaakt.

Inschrijven voor de cursus kan enkel via de website van Davidsfonds Academie: www.davidsfondsacademie.be

lichtervelde+-+leda+and+the+swan,+by+esther+huillard

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit