Over Nacht van de Geschiedenis

Welkom bij Davidsfonds Lichtervelde

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

  1. 12 nov
    inLichtervelde

    Nacht van de Geschiedenis

    Benedict Wydooghe komt de resultaten toelichten van zijn onderzoek naar de slachtoffers bij het verzet in Lichtervelde tijdens wereldoorl...
Toon alle activiteiten
12 nov
Lichtervelde - OC De Schouw # 9150

Nacht van de Geschiedenis

Benedict Wydooghe komt de resultaten toelichten van zijn onderzoek naar de slachtoffers bij het verzet in Lichtervelde tijdens wereldoorlog II

dinsdag 12 november 2024 van 20:00 uur tot 23:00 uur

Voor deze editie van ‘De Nacht van de Geschiedenis’ nodigden we historicus Benedict Wydooghe uit, om er een synthese te maken van zijn ervaringen en onderzoek rond de oorlogssituatie in Lichtervelde tijdens Wereldoorlog II en meer bepaald rond de opgepakte verzetsmensen die in Duitsland werden geëxecuteerd.
De tentoonstelling ‘8O jaar later’ eerder dit jaar en de daaraan verbonden lezingen brachten ook nieuwe inzichten, en die wil Benedict formuleren tijdens ‘De Nacht’.
We zorgen ook voor een muzikale omlijsting die verzorgd zal worden door ‘Les Arcs’, een Lichterveldse band die rond het bovenvermelde thema nummers schreef.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 8,00
Standaard € 10,00

Kaarten kunnen gereseveerd worden bij de bestuursleden van de Heemkundige Kring

of voor het Davidsfonds bij
Geert Missinne
tel: 0478/28 84 88
mail:
geert.missinne@gmail.com

of bij
Rik Pollet
tel: 0468/56 97 41
mail:
rik.pollet@telenet.be

Labels: Geschiedenis & ErfgoedLezing1 sessieActiviteitLokaalNachten van de GeschiedenisCultuurregio MidwestLeergierig