Over Daguitstap naar Mechelen

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

25 jun
# 4773

Daguitstap naar Mechelen

Onder leiding van een deskundige stadsgids bezoeken we Mechelen en de tentoonstelling 'Verborgen Parels'

zondag 25 juni 2023 van 08:00 uur tot 18:00 uur

We brengen een bezoek aan één van de interessantste steden van Vlaanderen. Tijdens de 15e en 16e eeuw diende Mechelen kort als administratieve hoofdstad van de Nederlanden en werd het land vanuit Mechelen geregeerd.Deze periode heeft aanzienlijk bijgedragen aan de uitgebreide kunstcollectie en opmerkelijke gebouwen van de stad. Als gevolg daarvan herbergt Mechelen het op een na grootste aantal beschermde gebouwen in Vlaanderen, waaronder vier Unesco-vermelde monumenten.
Redenen te over om al dat moois eens van dichtbij te gaan bekijken.
Onder leiding van een stadsgids maken we in de voormiddag de wandeling ‘Machtig Mooi Mechelen’ en na een stevige lunch maken we de ‘Bourgondische Stadswandeling’. We besluiten de dag in het museum ‘Hof van Busleyden’ waar we kunnen genieten van de tentoonstelling ‘Verborgen Parels’.
U vindt alle praktische info in de blauwe kolom rechts. Graag snel inschrijven zodat we het vervoer kunnen regelen. We hebben de mogelijkheid om met wagens te rijden of om de trein te nemen. Met de trein is het meest economische, met de wagen gaat het het snelst. De  keuze zal afhangen van het aantal inschrijvingen.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 55,00

info en inschrijven bij

Rik Pollet
tel: 0468/56 97 41
mail: rik.pollet@telenet.be
of bij
Geert Missinne
tel: 0478/28 84 88
mail: geert.missinne@gmail.com

Labels: 1 sessieActiviteitLokaalBezoek met gids