Over Vers Geperst

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

08 okt
# 5927

Vers Geperst

we starten de lidmaatschapsvernieuwing en nodigen Jos Mooren uit voor een lezing

zondag 8 oktober 2023 van 09:30 uur tot 12:30 uur

Het Davidsfonds lidmaatschap hernieuwen loopt sedert vorig jaar helemaal anders  dan vroeger toen men boeken moest aankopen om lid te worden. Nu is er ingezet op een digitale hernieuwing en velen onder u kregen reeds een uitnodiging in de bus om opnieuw in te tekenen voor een jaartje cultuur van de bovenste plank.
Het blijft ons doel om een verscheidenheid aan culturele activiteiten aan te bieden. Vorig jaar is ons dat vrij goed gelukt, denk aan de Brel-evocatie tijdens Toast Literair,  het overzicht van het Franse Chanson, de vijfdaagse naar Wenen, de bezoeken aan tentoonstellingen en concerten. Ook in 2024 willen we terug een boeiend programma aanbieden aan onze leden.
Wie lid wordt mag rekenen op een prijsreductie bij de activiteiten, zodat de 29 euro lidgeld kan worden terugverdiend.

Doordat het  boekenaanbod een stuk beperkter is geworden, ziet onze ‘Vers Geperst’ er ook iets anders uit: minder inkijk in de boeken maar een interactieve spreekbeurt op het programma, gegeven door dhr. Jos Mooren rond taal.
Onder de titel ‘Ol klapp’n en ol doen’ geeft hij een leerrijke, maar vooral ook ludieke en interactieve uiteenzetting over dialect, tussentaal en standaardtaal in het algemeen; maar vooral ook over de eigen(aardig)heden van ons eigen West-Vlaamse dialect. Ook het Vlemsch van Frans-Vlaanderen komt ruimschoots aan bod. Toehoorders moeten ook aan de slag voor een taalkundig experiment en zelfs een ouderwets dicteetje.

Wat bieden we u tijdens deze ‘Vers Geperst’?
- een hartelijke verwelkoming met een drankje
- een aangename en leerrijke spreekbeurt rond taal
- hulp bij het hernieuwen van uw lidmaatschap
- een Davidsfonds draagtas voor wie terug lid wordt in 2024.
- alle informatie in verband met  de Davidsfonds-activiteiten en Davidsfonds Academie.

Wees er dus zeker bij, het Davidsfonds bestuur staat terug in voor een sprankelende activiteit en het is onze ambitie om u in 2024 opnieuw met mooie culturele activiteiten te verwennen. 

Prijzen

Ticket Prijs
Gratis inkom Gratis

Margarethazaal, 't Vlot, Middenschool, Marktstraat

Inkom gratis

Labels: LezingActiviteit