Over TheaterTournee in 't Café

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

09 feb
# 7004

TheaterTournee in 't Café

 'De zaak  van de dieren tegen de mensen' is maatschappelijk muziektheater, gebracht door bestuurslid Bart Claeys en zijn kompanen

vrijdag 9 februari 2024 van 20:30 uur tot 22:30 uur

In zaal 'Ten Boomgaerde', Boomgaardstraat 4 , Lichtervelde passeert de 'TheaterTournee in 't Café' van Bart Claeys. Dit jaar met het stuk 'De zaak van de dieren tegen de mensen' , een stuk dat zijn oorsprong vindt in de Arabische letterkunde van de 10° eeuw. 
Zoals de titel al doet vermoeden is ‘de Zaak van de Dieren tegen de Mensen’ een rechtszaak. De kant van de mensen wordt vertegenwoordigd door Lore Sambaer, terwijl Bart Claeys het opneemt voor de dieren. Ze kruisen verbaal de degens en daarbij proberen ze allebei het publiek - dat fungeert als een soort jury - aan hun kant te krijgen. Eric Meirhaeghe zorgt reeds voor de negende keer voor de regie en is zo meer dan een vaste waarde binnen dit theatergezelschap.

Uniek aan de vijftiende editie is de rol van muziek. Enerzijds zorgt het onderwerp voor een maatschappelijke invalshoek, maar voor het eerst gaat het ook om muziektheater. Lore Sambaer en Bart Claeys delen het podium met Caroline Vermandere, die speciaal voor deze voorstelling eigen muziek en teksten componeerde. Zij neemt live zang, piano en gitaar voor haar rekening. Daarnaast is geïnvesteerd  in aangepaste belichting met kleuren. De setting is  intiem, maar door de muziek en de belichting wordt een bepaalde sfeer geschapen die een meerwaarde vormt voor het stuk.

2 https---static.nieuwsblad.be-Assets-Images_Upload-2024-01-02-fa690a12-4f29-4311-9e94-d319bc44afa0.

Prijzen

Ticket Prijs
Standaard € 10,00

Kaarten kunnen besteld worden bij Bart Claeys
via mail: bartclaeys66@gmail.com of tel: 0476/306324
of bij Geert Missinne
via mail: geert.missinne@gmail.com of tel: 0478/288488

Labels: Activiteit